Invatam sa numaram

este un set de jetoane cu imagini (10 imagini) si cifre ,cate un jeton cu simbolurile cifrelor 0-10 si simbolurile operatiilor”+”,”-” si “=”. Pentru a acoperi posibilele teme de proiecte abordate de educatoare cu copiii.

Setul se produce in trei variante:

  • Animale: cal,pisica,veverita,urs,vulpe,cerb,caprioara,girafa,leu, camila

  • Fructe si legume:cireasa,capsune,strugure,mar,nuca,ceapa,ardei gras,castravete,rosie,pepene

  • Imagini din mediul inconjurator:casuta,brad,floare,randunica,camion,masinuta,tren,bicicleta,caine,zebra

Prin manipularea acestor jetoane,copilul dobandeste deprinderi de triere,ordonare si clasificare.Cu jetoanele din acest set,copilul poate sa constitue multimi cu 0-10 elemente,sa formeze sirul numerelor naturale 0-10 si sa reprezinte operatii simple de calcul,utilizand simbolul cifrelor si al operatiilor.

In partea de jos a jetoanelor sub fiecare imagine este scrisa denumirea ei in limba romana si in limba engleza,astfel copilul poate pune in corespondenta imaginea cu cuvantul scris.Si pe jetoanele cu cifre ,sub ele este scrisa cifra in limba romana si limba engleza,ceea ce ajuta copilul sa inteleaga ca,cuvantul care exprima numarul se poate scrie in doua feluri:precum celelalte cuvinte(cu litere) sau cu ajutorul unui alt tip de simbol-cifra.

Jetoanele din aceste seturi,destinate gradinitelor si claselor pregatitoare, au dimensiunea de 3×3 cm si sunt confectionate din material plastic.Rezistenta materialului,imprimarea directa pe material,.asigura o folosinta indelungata a setului pe parcursul mai multor ani.Materialul alb,lucios,realizarea grafica a imaginii poate oferi o mare incantare copilului.

Jetoanele seturilor pentru copii,sunt prezentate in cutii de plastic compartimentate,fiecarei multimi corespunzandu-i un compartiment.

Cutia este conceputa special pentru ca la manipularea acesteia jetoanele sa nu poata parasi compartimentul sau,amestecandu-se.

 

 

Aceleasi seturi,destinate educatoarei,ca material demonstrativ,contin aceleasi jetoane ca ale copiilor,in dimensiunea 8×8 cm si cu magnet pe spatele acestora.

Numarul mare de imagini permite folosirea acestor jetoane in desfasurarea multor jocuri didactice pentru cunoasterea mediului sau educarea limbajului,cum ar fi:

  • Spune ce/cine sunt?”

  • Ce a cumparat mama?”

  • Ce stii despre mine?”

  • Alegeti si grupati!”

  • Propozitii,silabe,sunete”.

Avand convingerea ca acest material va va fi de un real folos,va dorim succes in activitatea didactica.

 

Seturile “Invatam sa numaram”,atat cel destinat copiilor cat si cel destinat educatoarei sunt omologate de Ministerul Educatiei

Leave a Reply